Health & FitnessWeight Loss

Reduslim

В малкото проучване, проведено в университета в Питсбърг, са участвали както хора със затлъстяване, така и здрави хора. Половината от участниците в проучването отслабнали с помощта на носимо устройство и приложение за смартфон, което ги карало да ходят или тичат по около 30 минути всеки ден. Другата половина са правили същото с друго устройство и мобилно приложение.

След тримесечна употреба всички, които правели едни и същи упражнения, съобщили за сходни нива на загуба на мазнини и удоволствие от упражненията – но тези, които се упражнявали по едно и също време всеки ден, имали по-голяма вероятност да запазят теглото си, отколкото тези, които следвали различни графици.

“Имахме хора в една от двете интервенционни групи”, reduslim състав казва водещият автор Кийт Кинг, доктор по неврология в Центъра за здравословно стареене към университета. “Просто ги разпределихме на случаен принцип и ги помолихме да се упражняват по едно и също време всеки ден – от 1 до 12, от 1 до 24 или от 1 до 48.”

“Данните показаха, че групата, която се е упражнявала по едно и също време всеки ден, е по-склонна да постигне целта си за намаляване на теглото”, казва Кинг. А ползата се е запазила и до края на изследването, дори когато тези участници са се върнали за едномесечно проследяване.

Времевата рамка от 1 до 48 часа звучи малко произволно, но ако се замислите, тя е много логична. Упражненията са нещо, което е трудно да се вмести в графика ви, така че ако сте като много от нас, вероятно правите един опит да се упражнявате в деня, в който планирате да започнете, и след това решавате, че ще се придържате към него, когато денят действително настъпи.

“Всичко се свежда до последователност”, казва Кинг. “Ако тренирате няколко дни в седмицата, а след това не тренирате няколко седмици, няма да постигнете толкова добър резултат от всички усилия, които сте положили.”

За да влезете във форма, е необходима много практика. Ако не сте сутрешен човек, ще се наложи да направите няколко проби и грешки – а ако не сте свикнали да правите упражнения първо сутрин, може да е трудно да ги вместите в програмата си. По отношение на последния въпрос Кинг казва, че изследванията показват, че упражненията са най-ефективни, ако се упражнявате по едно и също време на деня всеки ден. Ако сте свикнали да се упражнявате рано сутрин и след това не можете да


We are currently airing our editorial message every day / month and gaining the attention of 241 + million affluent viewers and subscribers on the Fox Business Network, Oxygen, and the Travel Channel. See demographics by clicking here.

As Seen On American Airlines American Airlines
As Seen on Oprah Winfrey, the Own Channel
As Seen on Lifetime, Real Women
As Seen on Fox Business News
As Heard on CBS Nationally Syndicated Radio
As Seen on CNN